Ordensregler


Er det første gang du skal ud og spille på vores bane, er det en rigtig god ide at du har sat dig ind i de ordensregler og etikette som gælder for banen.

Image

Banemarkeringer

På banen vil du finde forskellige farvede markeringer som har forskellig betydning. Markeringerne definerer afgrænsede område, og farverne definerer reglen, som der skal spilles efter.

Hvide pæle – Out of bounds
Lander din bold udenfor den usynlige linje, som er defineret af hvide pæle, er din bold ikke længere i spil, og du skal tage en ny bold fra det sted du lige har slået. Dette gælder også mellem to huller på banen – f.eks. mellem hul 1 og 9.

Blå pæle/maling – under reparation
Lander din bold i et område under reparation kan du frit droppe din bold uden for markeringerne, uden at det koster dig strafslag (du må dog ikke flytte bolden tættere på flaget).

Røde/gule pæle – Vandhazard
De røde og gule pæle afgrænser et område hvor der er vand, dette kaldes en Vandhazard. Lander din bold indenfor dette område har du to muligheder:

  1. Kan du finde bolden igen, kan den spilles uden strafpoint – Golfkøllen må ikke røre jorden eller planter før selve slaget udføres).
  2. Hvis du ikke kan finde bolden i vandhazarden – eller den er umulig at slå til – kan du droppe bolden bagud på den linje der defineres af flaget og det punkt hvor bolden krydsede vandhazarden (du må dog ikke flytte bolden tættere på flaget). Denne mulighed koster dig et strafslag.

Antal spillere i en bold

Der må maks. være 4 spillere i en bold (et hold).
Hver spiller skal have sit eget golfsæt (Golfsæt kan lejes i klubhuset)

Efterlad bunkeren som du selv gerne vil finde den

Lander din bold i en bunker, skal du undgå at træde for meget rundt i bunkeren. Gå ned så tæt på bolden, som muligt, men langt nok fra så bolden ikke ruller. Lige så snart du har fået bolden fri fra bunkeren skal du rive efter dig.

Pas på greens!

Greens er sårbare og når boldene rammer greenen, kan de efterlade mærker, som kan ødelægge greenen for andre. Derfor er det vigtigt at du reparerer disse nedslagsmærker efter din bold. Efterlad din golftaske og trolley uden for greenen.

Maks. antal slag

Du har et begrænset antal slag for hvert hul, og det bestemmes ud fra hullets Par. For Par 3 huller er det 7 slag og for par 4 er det 8. Har du opbrugt dine slag, samler du din bold op og går videre til næste hul. Det sikrer et godt flow på banen.

Udnyt ventetiden!

Er I flere ude at spille, så gør dig klar til det er din tur. Imens du venter på at komme til, kan du tage øveslag, gøre dig mentalt klar, udfylde dit scorekort fra forrige runde, og vælge det jern du vil spille med.

Hold øje bagud!

Der er ingen skam i at være langsommere end andre. Kommer der et hold bagfra, og kan du se at de spiller hurtigere end jer, så vent ved næste tee-sted og lad dem passere. I kan evt. slå ud sammen, og lad så det hurtigere hold spille hullet færdigt, inden I fortsætter.

I tilfælde af torden!

Husk det er farligt at spille golf når det lyner. Hvis det trækker op til torden, skal du søge til klubhuset med det samme.